De geschiedenis van DIAMED Medizintechnik

De visie van het verbeteren en behouden van het leven heeft de oprichter van het bedrijf, Hans Karl Stock, zijn hele leven gekenmerkt. Het was in deze geest dat hij DIAMED opbouwde en deze motivatie doorgaf aan zijn medewerkers.

Toen en nu, in onze nauwe samenwerking met artsen en medische professionals, ervaren en leren we de persoonlijke verhalen van patiënten die ons hart raken. Het zijn onder andere deze menselijke ervaringen die onze motivatie en gedrevenheid vergroten om levensverbeterende en levensbehoudende therapeutische oplossingen te ontwikkelen op het gebied van extracorporale bloedzuivering.

Bij DIAMED betekent onze hart en ziel in het leven leggen ook het garanderen van medische zorg voor alle patiënten. Steeds weer is de snelle levering van apparaten en medische producten van levensreddend belang. Om in acute situaties flexibele ondersteuning te kunnen bieden en zo levens te kunnen redden, hebben we sinds de oprichting van het bedrijf voor vier tot zes maanden belangrijke medische producten opgeslagen in ons centrale magazijn bij Keulen. Of het nu tijdens de EHEC-epidemie in Noord-Duitsland in 2011 was, de zware aardbeving in Noord-Italië in 2012 met de daaruit voortvloeiende bottlenecks in de bevoorrading van een Duitse leverancier of op dit moment tijdens de pandemie van het coronavirus: we bieden snelle en flexibele ondersteuning - toen, nu en in de toekomst.

De mijlpalen van DIAMED medische technologie

Hoe het allemaal begon
1976
Hoe het allemaal begon

Met de oprichting van DIAMED in Keulen legde ondernemer Hans Karl Stock de basis voor ons bedrijf. De nauwe samenwerking met Asahi Kasei Medical Co. op het gebied van dialyse, therapeutische aferese en continue niervervangingstherapie die hier begon, bestaat nog steeds.

1980
Eerste wereldcongres voor plasmatherapie

Het erkennen en verder ontwikkelen van de mogelijkheden van extracorporale bloedzuivering is altijd de drijfveer van DIAMED geweest. Om internationale professionele uitwisseling en kennisoverdracht te bevorderen, organiseerden we het "Eerste Wereldcongres voor Plasma Therapie". In 1980 bespraken specialisten uit de hele wereld in Keulen voor het eerst de verdere ontwikkeling van therapeutische aferese.

1988
Marktintroductie van de BTS 100

Apparaattechnologie van de hoogste kwaliteit is essentieel voor ons. De marktintroductie van de BTS 100 voor vetaferese en immunoadsorptie was in dit opzicht baanbrekend.

1993
Haemomat/Plasmomat: Het eerste "stand alone" apparaat

Met de introductie van de Hämomat/Plasmomat bood DIAMED Medizintechnik het eerste 'stand-alone' apparaat voor plasma-uitwisseling, immunoadsorptie en vetaferese voor de Duitse markt.

Het eerste multifunctionele apparaat ter wereld: Octo Nova
2000
Het eerste multifunctionele apparaat ter wereld: Octo Nova

Met de Octo Nova, die we hebben ontworpen en ontwikkeld, hebben we in 2000 's werelds eerste multifunctionele apparaat voor continue hemofiltratie en therapeutische aferese op de markt gebracht. De Octo Nova was het eerste apparaat in Duitsland dat automatische antistolling met citraat bood, wat vandaag de dag vanzelfsprekend is.

2011
Oprichting van de gekwalificeerde adviesraad

De adviesraad, bestaande uit familieleden en externe deskundigen, werd in 2011 opgericht als adviesorgaan en ondersteunt sindsdien de verdere ontwikkeling van DIAMED Medizintechnik.

Marktintroductie van het multifunctionele apparaat Plasauto SIGMA
2012
Marktintroductie van het multifunctionele apparaat Plasauto SIGMA

De introductie van de Asahi Plasauto SIGMA apparaattechnologie in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland voor alle continue niervervangingstherapieprocedures en voor de selectieve therapieën van therapeutische aferese stelt klinieken in staat om een breed scala aan verschillende extracorporale behandelingen aan te bieden met slechts één apparaat. Vandaag de dag is Plasauto SIGMA marktleider in de pediatrie en wordt het gebruikt in talloze klinieken voor maximale zorg in Duitsland.

2013
Multicentrisch onderzoek naar de werkzaamheid van lipideaferese

In de grote multicentrische studie 'Pro(a)LiFe', geïnitieerd door DIAMED Medizintechnik, werd de klinische werkzaamheid van lipideaferese bij patiënten met verhoogde lipoproteïne(a) en gedocumenteerde progressie van aderverkalking bewezen. Deze studie werd in 2013 op hoog niveau gepubliceerd in het cardiologische tijdschrift 'Circulation'.

2014
Generatiewissel

Sinds 2014 heeft de volgende generatie van de familie de verantwoordelijkheid overgenomen en zet het bedrijf DIAMED Medizintechnik voort in de geest van de oprichter met passie en begrip voor het leven.

Herlancering van de merkaanwezigheid
2020
Herlancering van de merkaanwezigheid

Na de opfrissing van de kantoren op het hoofdkantoor in Keulen in 2018, heeft het merk DIAMED dit jaar ook een nieuw design gekregen om de uniforme, gemoderniseerde huisstijl compleet te maken. Ons mission statement met de gedefinieerde waarden wordt weerspiegeld in het interieurontwerp met zijn kleurenschema, vormen en materiaalkeuze, evenals in de eigentijdse huisstijl, het nieuwe logo met het hartlogo en de nieuwe claim. 'Met hartenbloed en verstand voor het leven' is niet langer iets wat we alleen uitdrukken in ons dagelijks werk, we zeggen het en onderbouwen het met onze nieuwe huisstijl.

DIAMED goes international
2023
DIAMED goes international

In Nederland wordt een nieuwe markt aangeboord. Ook hier handelen we met onze claim 'Leven behouden, dat is wat ons drijft' en willen we nieuwe standaarden zetten met betrekking tot onze reeds zeer succesvolle en gevestigde therapieoplossingen. Een nieuw hoofdstuk voor DIAMED Medizintechnik.